18 februarie 2008

O idee...

M-am uitat nu foarte de mult la filmul "The nines". O alegere foarte interesanta as putea spune..captivanta si care lasa loc de multe idei.
Un film aparent stropit cu o doza suficienta de comercialitate,dar care in esenta ridica multe intrebari. Probabil ca pt fiecare om ce-l va privii va avea propriul sau inteles, in functie de persoana ...pentru unii va parea un film de duzina..in care nu explodeaza nimic,nu se moare, nu se trage cu mitraliera, nu se rade in hohote, nu se dezbraca nimeni, pentru altii in schimb va parea un film ce-ti atinge imaginatia si lumineaza poate cele mai intunecate ganduri, ascunse adanc in noi...intrebari pe care nu le mai intrebam..din comoditate banalului...Lumea nu este reala. Iar lucrurile umane ne tin in loc...chiar si cele mai frumoase si de pretuit lucruri de pe aceasta lume... ne departeaza de la scopul nostru...de la noi insine..
Toate lucrurile cu care ne inconjuram viata...sunt lucruri care pot disparea in orice moment...suntem avizi sa ne construim pe noi in jurul nostru...prin orice mijloc...si sa ne demostram ca traim..ca existam. Vrem sa fim observati..vrem sa influentam o lume intreaga daca este necesar...doar sa simtim ca traim. Poti trai prin altii..prin imaginea pe care o formezi altora despre tine...si sa pici odata..realizand ca nu stii cine esti. Ca te-ai straduit o viata sa-ti creezi o viata...cand defapt o aveai de la bun inceput...ti-a fost data gratuit...
E ciudat acest lucru...cum oamenii isi creaza scopuri doar sa nu se simta inutili..si parasiti..dar probabil de abia cand vom invata sa atingem cel mai jos punct cu putiinta ..sa ne prabusim trupul si sufletul la pamant..si sa invatam sa convietuim cu noi..sa stergem cu lacrimi si suferinta toate lucrurile false cu care suntem inzestrati,ne vom debarasa de un invelis mort...si ne vom ridica privirea in zorii unei zile...si vom spune..acum traiesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu