20 iulie 2008

Scrisoare dintr-o transee planetara

"Din ochi îmi curge un poem,
eu sunt, tu esti, noi nu sântem,
între noi doi mai e un geam:
eu sunt, tu esti, noi nu eram,
între noi doi mai e un gând,
ceasul ofta suav trecând,
clipa în clipa se facea,
era un timp si nu era..."


fragment din :
Scrisoare dintr-o transee planetara , de Constantin Lamureanu

03 iulie 2008

Am devenit un infractor

Este incredibil acest sistem !!
Intr-o zi frumoasa in care ma intorceam acasa cu acest bun mirobolant al statului denumit autobuz (139 pt cunoscatori), fericirea mea mi-a fost dintr-o data zdruncianata de un nenea serios, cu burta ce-i drept un pic peste limita suportabila a curelei, cu o mica sepcalie asezata la loc de cinste, care ma intreaba scurt si gros : abonament sau bilet aveti?
Ca un cetatean contiincios ce sunt stiam cu siguranta ca da, spre nemultumirea lui chiar aveam abonament si voi iesii invingatoare din aceasta confruntare tacita. Din pacate exact in ziua cu pricina, ii lasasem obiectul pretios surorii mele pentru a se putea deplasa si ea in voia ei prin acest sistem dragut de bunuri miscatoare. Bineinteles, nenea nu ma credea ca eu chiar detin un asa obiect minunat si insista sa declare in scris acest lucru. Eu l-am asigurat ca nu e necesar sa-si consume din super puterile sale pentru mine, dar daca insista il pot lasa sa o faca. Vroiam sa vad un zambet pe o fata asa morocanoasa. Cum nenea devenea din ce in ce mai fericit am zis...inca o zi, inca un om fericit..deci super.
Ajunsa acasa cu un mic artifcat de hartie subtire si hieroglife ciudate, am decis sa combat acest sistem. Si da, m-am dus pana la sediul dragei regii autonome de transport bucuresti, si am aratat pretiosul meu abonament, valabil la data curenta, si dupa mii de copii la tot ce se putea face o copie, am reusit sa intocmesc o cerere de anulare a pretioasului document primit cadou. Doamna dragutza de la ghiseu m-a asigurat ca e deja o problema uitata si ca un cetatean onorabil ce sunt nu voi fi pusa in situatia stanjenitoare de a platii acea suma modica :)

- 3 zile dupa. Primesc hartia scrisa de nene acasa.
- 1 saptamana dupa. Primesc o instiintare de la judecatorie, conform careia mi se anunta ca au luat la cunostiinta cererea mea.
- 2 saptamani dupa. Primesc o instiintare de la judecatorie ca au inaintat cererea mea spre rezolvare.
- 1 luna dupa. Primesc o instiintare de la judecatorie ca cererea mea a fost rezolvata.
- Azi. 2 luni dupa. Primesc o citatie de la judecatorie, in care mi se cere sa ma prezint in instanta


Deci dap, stiam ca pot !! Planul a functionat perfect !!



(Acum pot pune si asta pe lista mea cu things to do before you die :p)

02 iulie 2008

Desen prost

Hmm..uneori e ciudat. Am 22 de ani. Desenul lor ma indruma pe o cale ciudata..."Alegeti un drum"..Care drum? "Tb sa ai un drum..asa merg lucrurile!" Dar...dar..in universul meu nu exista reguli..exista doar forme,sentimente...si culori. Ce sa fac? "Esti imatura, si naiva...unde iti este gandul ?"
Nu ma pot decide...nu vreau sa imi pierd zilele incercand sa fac rost de aceasta idee numita "bani". Vreau sa ma bucur de tot ce am in jur..vreau sa pot descoperii lucrurile mici..ca si pana acum..sa am timp si ochi pentru ele..mi-e frica de un angajament cu lumea... Cred ca incep sa-mi dau seama..ca nu sunt facuta sa fiu tinuta in loc..nu pot fi tintuita intr-o idee..intr-un loc..vreau sa fiu mereu libera ca si acum..sa nu depind de nimic..si nimic sa nu depinda de mine...sa pot fugii cand vreau..spre oriunde..sa ma pot ghida doar pe visele mele..Cred ca ma fac inventator..si voi inventa o alta lume..gata..acum veti stii. Cand veti vedea brevetata noua mea inventie sa nu va mirati !