09 mai 2008

Jocul

Si ce ar fi daca nu ar fi asa ? Inventeaza tu un joc..iar eu il voi crede ca fiind real. Creaza-ti noi dimensiuni in jurul meu...iar eu imi voi crea cate o fiinta pentru fiecare. Jocul ar putea fi oricare. Am putea spune...iata 2 cirese. Daca vei putea ghicii in care ma gasesc ... atunci te voi cauta si eu.
Dar nu te oprii acum .. continua sa tii ochii inchisi ..mai lasa-mi 2 minute. Sa te retin cu o poveste?
Spune-i rosu..si va fi rosu ...spune-i cer si cer va fi ...spune-i oricum sau nu-i spune deloc ..caci oricum exista. Nu intelegi nu ? Mai asteapta...

Humpty Dumpty era un profet :)

Humpty Dumpty sat on a wall.
Humpty Dumpty had a great fall.
All the king's horses and all the king's men.
Couldn't put Humpty together again.

"In orice caz oul se marea si se tot marea si capata o infatisare tot mai omeneasca; Cand s-a apropiat la cativa metrii de el, Alice a vazut ca avea doi ochi, si un nas si o gura si cand a venit chiar langa el si-a dat seama clar ca era chiar Humpty Dumpty in persoana.
Aceasta statea cu picioarele incrucisate,ca un turc, in varful unui zid inalt, atat de ingust, incat Alice se intreba cum de isi poate mentine echilibrul. [...]

-Poate n-ai sa mai cunosti niciodata altul ca mine, si ca sa-ti dovedesc ca nu sunt ingamfat , poti sa-mi strangi mana. Si a ranjit cu gura pana la urechi, inclinandu-se in fata (gata, gata sa cada) si oferindu-i lui Alice mana lui. Alice l-a privit usor ingrijorata cand i-a luat mana.
"Daca mai zambeste mult,si-a spus ea, colturile gurii s-ar putea sa i se intalneasca in spate, la ceafa, si atunci nu stiu ce s-ar putea intampla cu capul lui! Mi-e teama ca s-ar putea sa-i cada." [...]
-Ce brau frumos ai! a observat Alice. Sau, s-a corectat ea dupa o clipa de gandire, am vrut sa spun ca ai o cravata frumoasa, nu un brau..te rog sa ma scuzi, a adaugat ea, pentru ca Humpty Dumpty parea ofensat.[...]
-E o cravata, fetitzo, si inca una foarte frumoasa, asa cum ai spus si tu. Am primit-o cadou de la Regele si Regina Alba. Intelegi ?
-Zau? s-a mirat Alice,bucuroasa ca pana la urma alesese un subiect bun.
-Da, ei mi-au dat-o, a continuat Humpty Dumpty ingandurat, punanadu-si un genunchi peste celalalt si inconjurandu-l cu bratele, ei mi-au dat-o cadou pentru ziua mea de ne-nastere.
-Scuza-ma! a rostit Alice cu un aer uluit, convinsa ca nu a inteles bine.
-N-ai de ce sa-ti ceri scuze, nu m-ai jignit.
-Vreau sa spun, ce inseamna un dar pentru ziua de ne-nastere?
-Fireste, un dar care ti se face cand nu e ziua ta de nastere.
Alice a ramas putin pe ganduri.
-Eu prefer darurile facute de ziua de nastere, a spus pana la urma.
-Habar n-ai ce vorbesti ! Cate zile sunt intr-un an ?
-Trei sute saizeci si cinci.
-Si cate zile de nastere ai intr-un an ?
-Una.
-Daca scazi una din trei sute saizeci si cinci cat ramane?
-Trei sute saizeci si patru, desigur.
Humpty Dumpty nu parea prea sigur:
-As prefera sa vad calculul asta scris pe hartie.
Alice nu si-a putut impiedica un zambet cand si-a scos caietul de note si a facut operatia matematica.
365 - 1 = 364
Humpty DUmpty a luat caietul si l-a studiat atent.
-Pare un calcul corect, a inceput el.
-Dar tii caietul pe dos, cu susul in jos.
-Ai dreptate, a raspuns el vesel, cand Alice i l-a intors. Dar asa cum spuneam, pare un calcul corect, desi n-am timp acuma sa-l verific si deci, conform acestui calcul, exista trei sute saizeci si patru de zile de daruri de ne-nastere.
-Asa e !
-Si o singura zi de daruri de nastere. Spre gloria ta !
-Nu inteleg ce vrei sa spui prin "glorie".
Humpty Dumpty a zambit dispretuitor:
-Bineinteles ca nu intelegi - pana cand n-am sa-ti explic. Am vrut sa spun ca ti-am adus un argument zdrobitor.
-Dar "glorie" nu inseamna "argument zdrobitor", a obiectat Alice.
-Cand eu folosesc un cuvant, a replicat Humpty Dumpty pe un ton inciudat, cuvantul acela inseamna ceea ce vreau eu sa insemne, nici mai mult, nici mai putin.
-Se pune intrebarea daca poti da cuvintelor atatea alte intelesuri, a spus ALice.
- Se pune intrebarea care din intelesuri este cel mai tare, a raspuns Humpty Dumpty.
Alice era atat de uimita, incat nu a putut scoate o vorba; dupa cateva momente , Humpty Dumpty a reluat:
- Cuvintele au temperamentul lor, mai cu seama, verbele-verbele sunt cele mai tantose; cu adjectivele poti face ce vrei, sunt maleabile, dar cu verbele, nu - oricum eu reusesc sa le manuiesc pe toate! Impenetrabilitate! Asta am de spus.
-Esti bun sa-mi explici ce inseamna asta?
-Ei acum vorbesti ca un copil cu mintea la cap, i-a raspuns el cu o mutra satisfacuta. Prin "impenetrabilitate" am vrut sa spun ca am discutat destul despre subiectiul acesta si ca n-ar strica sa-mi spui ce ai de gand sa faci in continuare, ca doar n-ai sa ramai aici tot restul vietii tale.
-Sunt cam multe intelesuri pentru un singur cuvant, a observat Alice pe un ton meditativ.
-Cand fac un cuvant sa lucreze in plus, asa ca asta, ii platesc ore suplimetare, a afirmat Humpty Dumpty.
-O! A exclamat Alice.
-Ar trebui sa le vezi cum vin buluc la mine in serile de sambata, a adaugat el, clatinandu-si capul dintr-o parte in alta; vin sa-si incaseze leafa, stii.[...]
A urmat o lunga pauza.
-Asta-i tot? a intrebat Alice cu oarecare fereala.
-Asta-i tot. La revedere, a raspuns.
O despartire cam brusc, a gandit ea, dar dupa o atitudine atat de categorica, trebuia sa plece, ar fi fost lipsit de bun simt sa mai ramana. Asa incat s-a ridicat si i-a intins mana:
-La revedere,pana cand ne vom intalnii din nou, a spus ea cu o veselie fortata in glas.
-Daca ne-am intalnii din nou, nu te-as recunoaste, a raspuns el pe un ton nemultumit, intinzandu-i un deget ca sa i-l stranga; arati aidoma, leit, cu toti ceilalti oameni.
-In general oamenii se deosebesc dupa fata, a remarcat Alice.
-Tocmai de asta ma plang si eu. Fata ta seamana leit cu fetele tuturor celorlalti . Toti la fel.
Alice a mai asteptat un minut sa vada daca mai spune ceva, dar cum nu si-a mai deschis ochii si nu i-a mai dat nici o atentie, i-a spus inca o data "La revedere", si, neprimind nici un raspuns, a plecat in tacere; dar in timp ce mergea nu s-a putut impiedica sa-si spuna : "Dintre toti oamenii nesatisfacatori (a repetat adjectivul cu glas tare, pentru ca-i facea placere sa rosteasca un cuvant atat de lung), dintre toti oamenii nesatisfacatori pe care i-am cunoscut vreodata ..." nu a apucat sa termine fraza pentru ca in momentul acela o bufnitura puternica a zgaltait padurea de la un capat la altul. "